Uitvaartverzorging Erik van Zoest

Voorzorg

Wellicht wilt u nog niet nadenken over uw eigen uitvaart of die van een naaste. Misschien ook wel. Dit komt meestal voor bij mensen die ziek zijn en daaraan zullen overlijden. Maar ook ervaringen uit uw omgeving kunnen een aanzet zijn om uw eigen wensen te bespreken en op papier te (laten) zetten. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat mensen al bezig met hun eigen uitvaart, ook al is het maar ‘voor het geval dat’.

Waarom een wilsbeschikking

Vanaf het moment van een overlijden moet er in een relatief korte tijd veel besproken en geregeld worden. Een wilsbeschikking, of ook wel een wensenboekje, wilsverklaring, kan veel rust geven voor degene die het heeft ingevuld. Wettelijk is ook bepaald dat de wensen gevolgd moeten worden als deze kenbaar zijn.

 

Daarnaast geeft het duidelijkheid aan nabestaanden of aan degene die de uitvaart regelt. De keuze tussen begraven, resomeren, cremeren of het lichaam ter beschikking stellen aan de medische wetenschap komt ter sprake. Verder komen alle mogelijkheden die invulling geven aan en rondom de uitvaart aan bod.

 

Het is goed om uw voorkeuren kenbaar te maken aan iemand die u vertrouwd is. Of bewaar uw schriftelijke verklaring op een duidelijk vindbare plaats. Dat voorkomt naderhand vervelende situaties of zelfs een schuldgevoel bij nabestaanden.

Opvragen wilsbeschikking

Om ervoor te zorgen dat u geen belangrijke dingen over het hoofd ziet, kunt u via Uitvaartverzorging Erik van Zoest een wilsbeschikking ontvangen. Er is een uitgebreid eigen ontwerp gemaakt. Hierin staan naast de “bekendere” mogelijkheden ook toelichtingen en voorbeelden van minder vaak voorkomende keuzemogelijkheden. Verder is er extra ruimte voor op- of aanmerkingen en motivatie.

De wilsbeschikking wordt u kosteloos, vrijblijvend en anoniem toegezonden. Uiteraard is een persoonlijk gesprek ook altijd mogelijk.
Voor een persoonlijke afspraak vragen we u te bellen.

Het aanvragen van een wilsbeschikking kan via het contactformulier per telefoon: 0344 – 65 55 32 of download hier de wilsbeschikking.

Verzekeringen

Wenst u een overzicht te krijgen van hoe u verzekerd bent, kunnen wij hier ook wat in betekenen. Het is goed om te weten dat alleen uzelf informatie mag opvragen over uw verzekeringen/polissen, zolang u zelf nog in staat bent om te bellen naar de verzekeringsmaatschappij. Dit is wettelijk bepaald vanwege privacy.

Desondanks kunnen wij u wel een duidelijk overzicht geven van wat we wel uit eventuele polis bladen kunnen halen. Hierbij reiken wij u dan ook de juiste telefoonnummers e.d. zodat het gemakkelijk is voor u om de gewenste informatie te achterhalen. 

Scroll naar boven