Uitvaartmogelijkheden - Kist

Voor de kist zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals fineerkisten, massieve kisten, luxe massieve kisten, rieten manden, een opbaarplank, of een speciale vorm. De kisten kunnen daarnaast in elke gewenste kleur geleverd worden, of u kunt zelf of uw nabestaanden de kist beschilderen. Voor kinderen geldt eigenlijk hetzelfde, maar daar zie je dat meer gekozen wordt voor een andere kleur en vormgeving dan bij volwassenen.

 

Verder is er variatie in grepen. Zoals messing, oud koperen en houten grepen, maar ook ringen, grepen over de hele lengte van de kist en grepen van touw worden gebruikt. Hieronder volgen de verschillende soorten kisten, bekleding en grepen. 

 

Een kist is geen verplichting. In de wet op de lijkbezorging staat het omschreven om een kist of enig ander omhulsel te gebruiken. Dit kan dus ook een opbaarplank, wikkeldoek of laken zijn. Een rieten mand is een andere mogelijkheid. Maar voor volwassenen is het zo dat er in de rieten mand een kist is gemaakt. Voor baby’s en kleine kinderen wordt de kist in de mand niet gebruikt.

In het kader van duurzaamheid komen onze kisten bij een leverancier vandaan die de kisten duurzaam produceert. Ook zijn er meerdere voordelen aan het hout dat zij gebruiken, populierenhout met houten decor, ook wel EcoPopulierComposiet. De voordelen zijn onder andere:

Kisten

Kisten zijn er in allerlei soorten en maten. Ook kan er verschil zitten in materiaal, opbouw en de afwerking. Hieronder vindt u de kisten die wij leveren. De eerste drie hebben wij standaard op voorraad staan. De overige kunnen op korte termijn beschikbaar gesteld worden. Bijna alle kisten kunnen voorzien worden van andere sluitschroeven en/of grepen, die verder naar onder staan. 

Schroeven en Grepen

U kunt de afbeeldingen groter maken door erop te klikken. Rechts onderin is de legenda te vinden van de mogelijkheden qua materiaal en kleur. 

Bekleding

U kunt de naam van het type bekleding bekijken door uw muis op de afbeelding te houden. 

Green Coffins (Manden)

Om het milieu te ontzien zijn er ook ecologisch verantwoorde manden, waarbij de producent ook een eerlijke Faire Trade vergoeding krijgt. Hiervoor ben ik als Uitvaartverzorger Erik van Zoest aangesloten bij Green Coffins. Zowel voor begraven als cremeren kunnen deze manden gebruikt worden. Klik op de mand hieronder voor het overzicht van alle manden van Green Coffins. 

Scroll naar boven