Uitvaartverzorging Erik van Zoest

Uitvaart mogelijkheden

Als Uitvaartverzorging Erik van Zoest verzorg ik zowel begrafenissen als crematies en ben ik bekend met de kerkelijke gebruiken. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en eigenlijk onbeperkt binnen de menselijke mogelijkheden en wettelijke regels. De uiteindelijke wensen worden met de allergrootste zorg uitgevoerd. Hierbij telt altijd:

 

Respect voor alle wensen, aandacht voor alle mensen.

 

Het kan hierbij gaan over de laatste verzorging van de overledene en opbaarmogelijkheden, zowel thuis als elders. Maar ook de kist, rouwbrieven, bloemen, rouwvervoer, enz… Er is hierdoor wel veel om over na te denken, maar daardoor is het ook mogelijk om een uitvaart te realiseren wat echt bij u, de nabestaanden en de overledene past. Het is daarbij belangrijk om te kijken: kunnen de nabestaanden er mee verder?

 

Kunnen ze met de gekozen vorm van afscheid ook echt afscheid nemen? Is er voor hen ruimte hun eigen gevoel te laten spreken?

Wilt u uw wensen van te voren vastleggen, dan kunt u een wilsbeschikking invullen. De wilsbeschikking is aan te vragen en / of tijdens een persoonlijk gesprek in te vullen.

Onderwerpen

Voor meer informatie over onderwerpen die er spelen omtrent de uitvaart, kunt u hieronder navigeren door de onderwerpen heen. Door op een onderwerp te klikken onthuld zich een omschrijving en link. De link stuurt u naar uitgebreidere informatie én afbeeldingen.

Onder de laatste verzorging wordt verstaan het uitdoen van de kleding, wassen, (eventueel scheren) en weer aankleden van de overledene.
>> Lees meer

Opbaren kan op bed of in de kist/mand. Waar iemand is opgebaard, kan bijdragen aan de rouwverwerking. Hierin zijn verschillende mogelijkheden.
>> Lees meer

Voor de kist zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals fineerkisten, massieve kisten, luxe massieve kisten, rieten manden, lijkwaden, een opbaarplank, of een speciale vorm.
>> Lees meer

De rouwkaart straalt een bepaalde levenswijze of gevoel uit. Dit kan door de kleurkeuze van de rand of kader in zwart, grijs of paars op de kaart.
>> Lees meer

Tijdens de rouwdienst wordt afscheid genomen van de overledene. Dit kan in samenspraak met een voorganger, uzelf of iemand anders.
>> Lees meer

Voor het vervoer en dragen van de overledene zijn meerdere mogelijkheden.
>> Lees meer

Met bloemen tonen mensen gevoelens naar elkaar, zoals houden van, attentie, maar ook ter bemoediging, als troost of waardering.
>> Lees meer

Scroll naar boven