Uitvaart mogelijkheden – De rouwkaart en advertentie

De rouwkaart straalt een bepaalde levenswijze of gevoel uit. Dit kan door de kleurkeuze van de rand of kader in zwart, grijs of paars op de kaart. Maar ook een kaart met een opdruk van rozen, blaadjes, voetstappen, foto van de overledene, woonhuis of lievelingsplek geven een zeer persoonlijk toon. Een religieus teken, logo of hobby uitbeelding kan een (belangrijk) deel van het leven aangeven.

Gebruikte papiersoorten zijn gehamerd, Oudhollands geschept of glad papier. Hierop zijn meestal randen of kaders aangebracht.

Naast, of in plaats van, de rouwkaart worden soms advertenties geplaatst. De tekst komt vaak overeen met de tekst van de kaart. Dit is geen verplichting. Als er veel namen zijn kan dit samengevat worden in kinderen en kleinkinderen of bijvoorbeeld neven en nichten om de kosten van de advertentie te beperken. Ook kan een adres weggelaten worden om mensen van het dievengilde op afstand te houden. In de advertentie kan ook de toevoeging en verontschuldiging dat mensen misschien geen kaart hebben ontvangen door de situatie.

<<Terug naar Uitvaart mogelijkheden