Uitvaartverzorging Erik van Zoest

Digitaal Nalatenschap

Iedereen heeft digitale bezittingen. We bellen, betalen, mailen en leven via onze digitale apparaten. Maar wat als er iemand (plotseling) overlijdt? Hoe kom je dan als nabestaanden dan bij belangrijke bestanden met emotionele of misschien zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt? Onze samenwerkingspartner Digital Life Legacy kan hierbij helpen. Zij stellen gegevens veilig en geven rechtmatige erfgenamen op juridisch correcte wijze, toegang wanneer wachtwoorden of inlogcodes onbekend zijn. Zij leveren onder andere de volgende diensten:

  • Toegang krijgen tot telefoons, laptops of computers
  • Herstellen van gegevensdragers zoals USB-sticks en harde schijven
  • Onderzoeken of overledenen in bezit waren van cryptovaluta zoals Bitcoin of Ethereum
  • Gratis advies over uw online erfenis www.digitallifelegacy.nl

Graf onderhoudsrechten

Om de zorg voor het onderhoudsrechten voor uw graf langere tijd, zoals 100 jaar, te waarborgen kan het financieel en belastingtechnisch een goede mogelijkheid zijn aan te sluiten bij Stichting Grafzorg Nederland. Dit kan een mogelijkheid zijn als u uw nabestaanden er niet mee wil opzadelen, of als er geen kinderen of kleinkinderen zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op www.grafzorg.nl.

Verliesverwerking

Voor algemene vragen over rouwen, maar ook over hele specifieke, kunt u terecht op www.verliesverwerken.nl. Dit is een site over rouwverwerken voor jong en oud. Deze site wordt beheerd door de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding (LSR). De LSR organiseert gespreksgroepen, verstrekken folders en boekjes die kunnen helpen met het verwerken van een verlies, maar kunnen u ook persoonlijk te woord staan. 

Voor ouders die één of meerdere kinderen hebben verloren is er OOK, oftewel stichting ouders overleden kind. OOK is een zelfhulporganisatie waarbij verschillende manieren van ondersteuning mogelijk kunnen helpen bij de verwerking. Voorbeelden hiervan zijn 1-op-1 contact, gespreksgroepen, inloopmiddagen, wandelingen, lezingen, workshops en een landelijke dag. Dit alles is informeel en veilig. www.oudersoverledenkind.nl 

Gedichten en teksten

Allemaal zijn we wel eens op zoek naar gedichten of teksten voor jezelf of voor iemand anders. Voor op een kaart, tijdens een uitvaart, om mee getroost of gesterkt te worden. De volgende sites kunnen daarbij helpen: www.gedachten-gedichten.nl, www.myhomeplanet.nl.

Scroll naar boven