UITVAART MOGELIJKHEDEN

Uitvaart mogelijkheden
Als Uitvaartverzorging Erik van Zoest verzorg ik zowel begrafenissen als crematies en ben ik vertrouwd met de kerkelijke gebruiken. Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en eigenlijk onbeperkt binnen de menselijke mogelijkheden en wettelijke regels. De uiteindelijke wensen worden met de allergrootste zorg uitgevoerd. Hierbij telt altijd
Respect voor alle wensen, Aandacht voor alle mensen.

Het kan hierbij gaan over de laatste verzorging van de overledene en opbaarmogelijkheden, zowel thuis als elders. Maar ook de kist, rouwbrieven, bloemen, rouwvervoer, enz… Er is hierdoor wel veel om over na te denken, maar ook is de kans groot om iets te doen wat echt bij u, de nabestaanden en de overledene past. Het is daarbij wel belangrijk om te kijken: kunnen de nabestaanden er mee verder?
Kunnen ze met de gekozen vorm van afscheid ook echt afscheid nemen? Is er voor hen ruimte hun eigen gevoel te laten spreken? Wilt u uw wensen van te voren vastleggen, dan kunt u een wilsbeschikking invullen.
De wilsbeschikking is aan te vragen en / of tijdens een persoonlijk gesprek in te vullen.

Laatste verzorging
Onder de laatste verzorging wordt verstaan het uitdoen van de kleding, wassen en weer aankleden.
Lees meer...

Opbaren
Als er gelegenheid en ruimte is in ‘t huis, kan een thuisopbaring meehelpen aan de rouwverwerking.
Lees meer...

Graf- of crematiekist
Voor de kist zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals fineerkisten, massieve kisten, luxe massieve kisten, rieten manden, een opbaarplank, of een speciale vorm
Lees meer...

De rouwkaart en advertentie
De rouwkaart straalt een bepaalde levenswijze of gevoel uit. Dit kan door de kleurkeuze van de rand of kader in zwart, grijs of paars op de kaart.
Lees meer...

Rouwdienst en voorganger
In de rouwdienst wordt afscheid genomen van de overledene. Dit kan in samenspraak met een voorganger, uzelf of iemand anders.
Lees meer...

Rouwvervoer en dragen van de kist
Voor het vervoer en dragen van de overledene zijn meerdere mogelijkheden.
Lees meer...

Bloemen
Met bijvoorbeeld bloemen tonen mensen gevoelens naar elkaar, zoals houden van, attentie, maar ook ter bemoediging, als troost en waardering.
Lees meer...